Viljan tar dig långt.

Jag sitter där jag ska sitta, och vill ha velat sitta hela 1 an, men något som ska vara bra, känns bara så fel,
känns inte riktigt som jag är på samma våglängd, som dom som sitter runt omkring mig
Så trög är jag faktisgt inte, gämnfört med dom verkar jag vara ett snille i matte!
Jag ska klara matten på ett år, jag ska, jag ska!!!!                                                                                                  
                                                                                                                    




Har man störtat från regnbågen, så har man varit på regnbågen.







Prata
inte

mycket

du
glömmer
lyssna.

Allas vår Pippi Långstrump!

- Pippi ljuger du nått nu för tiden?

- Lite då och då, när jag har tid.


Onsdag!- tjooo!

tro de eller ej, men sidan är inte nerlagd. Har helt enkelt bara prioriterat andra saker istället, vet igentligen ite riktigt vad, men tiden har gått snabbt, alldeless för snabbt. Allt jag har tänkt på dom senaste dagarna är faktisgt min säng, låter kanske lite konstigt men de är sant. När jag kommer till skolan är allt jag kan tänka på min sköna varma goa säng, när jag kommer hem vill jag också bara krypa ner i den, när jag är och tränar med höga knäuppdrag tänker jag också på min fina säng. detta måste betyda att jag ska bli sjuk, har peppar peppar ta i trä, lyckats hålla mig borta från den medans alla runt omkring mig har snörvlat som vattenfall. Bra jobbat måste jag säga!  Idag har jag och Lovisa gjort sådär runt 50 kissande hunden i gymmet så jädrar vilka fasta rumpor vi kommer ha;)
I skolan kollade vi klart på en utav dom dåligaste filmerna jag nånsin har sett, kommer inte äns ihåg vad den hette, så tråkig var den. Den gick ut på att alla pratade i mun på
varandra och sa facking åt allt, i mellanåt spelades några fantastisgt dåliga låtar. Pricken över iet var
att alla såg sådar otroligt roliga ut som man bara gör på 80-talet. Så föruttsättningarna var inte dom bästa.

Hopppas alla som är på jonas Gardell skrattar mycket!, själv vet jag inte vad jag ska tycka om honom varken bra eller dålig, såg en livet skrattade ibland men inte riktigt min humor. Men jag berömmmer homom för att han ger 100% i sådär två timmar. Sånna personer ska man lärara sig av ge 100 alltid. Gissar på att allt man gör hade blivit bättre. Själv är jag en sån person som inte är dålig men inte heller tjooo detta gjorde du bra, lite sådär mitt i mellan, mitt hata ord,  mitt i mellan, beskriver Sverige ganska bra.

Nu vankas det mat kommer jag inte nu blir inte mamma glad, något man inte ska gör som barn är att göra sin mamma olycklig så de är lika bra att full följa sin plikt
See Youuu!
Maybe?

Känn en doft av vallmo.

Ge mig sol, ge mig värme, det behöver jag nu.

PQ

         Matte fyra gånger i veckan = en helt vanlig vecka för Frida. Vad kan man 
                                                            säga om detta mer än USCH

Just nu längar jag så jag kan dö till Österike V.8, de ska bli så himla skönt att komma ifrån halmstad och Svergie. Inte för att jag inte trivs här utan för att det känns som om allt står still, man jör precis som man alltid har gjort och utan att man igentligen vill det, känns det som om de är de som är de ända rätta, även om det finns miljoner olika sätt att göra det på.
Man behöver få nytt perspektiv på allt specielt sitt sätt att se på saker och ting. Det borde vara en rättighet för alla att få åka utomlans en vecka om året och skaffa sig nya erfarenheter. Annars blir det lätt att man fastnar utan att man är medveten om de.
Alla kan inte tänka lika, men hur ska man någonsin kunna fungera tillsammans när man tänker så olika?

Alla borde göra något nytt varje dag som man aldrig har gjort tidigare.
Det behöver inte vara något storslaget, de kan räcka med att man börjar ta på sig strumpan på "fel" fot. För tänk efter hur ni t.ex gör på morgonen förmodligen har ni en speciell morgonrituall, även fast ni inte tänker på, prova att rubba på  den och se hur det känns. Personlgen tycker jag de känns som om man går lite utanför sig själv och gör något som man vanligtvis inte gör.
prova det imorgon- även om det bara gäller en liten strumpa,
komihåg de är dom små sakrena i livet som gör det!

Flummigare än vanligt- förlåt

                                                                                                                     Would you laf, oh pleace do that.








R
O
A
D
T
R
I
P
P

B
Y

F
R
I
D
A
Y                 


S
T
Y
L
E

Ja - Nej ?


bra?
dåligt?
Hur ska man någons lyckas.

Tisdagar är vad dom är.

Hur många varv ska man igentligen behöva gå runt om i skolan för att man ska få tag på en vaktmästare?
Jag har svaret 12 varv, om man ska vara exakt. Det fick jag uträknat idag. Väldigt stimulerande, och lite smått irriterande. Men jag få väll skylla mig själv antar jag om ja gör så att mitt skåp går i baklås.
Jag har också fått uträknat att det går fortare att gå hem, än åka buss( alla ni i intresse klubben glömm inte att anteckna!)
Kan medela att mitt huvud snart kommer att snurra i sig själv i matten, ju mer jag läser och räknar desto mindre förstår jag- kan ju inte vara helt normalt? 
Allt känns faktisgt snurrigt nu om jag ska vara helt ärlig, vet varken ut eller in. Fick förklarat för mig på psykologin idag att för att få diagnosen depprition räcker det med en två veckors nere period- man blir deprimerad bara genom att tänka på de! Lika bra att börja gå runt och le hela dagarna. Man blir gladare + att man tydligen får mindre rynkor! Två flugor i en smäll, något som jag gillar :) desutom syns det inte hur ful man är om man ler ;)
Jag fick idag min dagliga dos av hagas kanellbulle, inte så att jag äter de varje dag, men skulle behöva. För det frigörs många endorfiner i mig när jag äter dem. :):)
Mer kanellbullar åt folket!
Fick också min dagliga dos av te, på ja håll i er, stans mysgaste cafeé. Känns inte som om man någonsin skulle kunna ha kunnat hitta ett sådant i Halmstad, men skenet bedrar.  
Min mattebok skriker FRIDA;FRIDA du har väll inte glömmt????? lika bra att masa sig till den nu så att den inte kommer och döda mig eller nått :) See youuu


En fågel behöver två vingar för att kunna flyga. Världen är
som en fågel,den behöver också vingar. Världen behöver både kvinnor pch män
för att inte fallla.

 

Äntligen Händer det!




Att man kan bli så fascinerad av en gubbe som levde på 1200- talet, jag parat så klart om Marco Polo. Tänk att han på en häst, eller vad han nu åkte på tog sig hela vägen från Italien till Kina. Det är värt en liten applåd måste jag medge. Att han sen jobbade för en som härskade över hela mongolriket gör ju inte skaen värre.
Det borde finnas fler sånna människor i dagens samhälle, de finns det säkert men vi hinner nog helt enkelt inte
uppfatta att dom finns. Vi har fullt upp med att springa ifatt klockan. Jag säga att ni aldrig kommer hinna ifatt den, om man nu av händelse skulle göra de, då blir alla så panikslagna av att ha tid över. Ne ta och tagga ner några hundra grader, så kommer ni få se allt som ni aldrig har sett det tidigare. det kanske till och med finns någon där ute som bryr sig om dig, även om det känns som om alla faktisgt bara bryr sig om sig själva.      
kan bara lägga in att draken i matsalen är ROSA! och det är faktisgt 50& chans att den kommer flyga in genom rutan en vacker dag. Om inte annat ska jag konstruera en.

Konstigt att prata spanska på intenett, känns helt fel och själförtroendet är nu i botten när man inser att man absolut inte kan skriva någonting, helt lost i de spanska språket.

Fick känna på lite American style igår nät jag åt kalkon hos min moster, de är tydligen något man äter på USA:s största helg! det kändes helt rätt! Ett tecken på att jag kommer flytta dit en vacker dag. :)
Ödet ligger helt i mina händer- den tyngsta last jag nånsin kommer att bära.

that's the way it is

Marabou + Historia

Torsdagar i ett nötskal

image3

Enligt mitt horoskåp skulle igår bli en suuper dag. Det skulle kunna ta och diskuteras nu efterhand, den blev allt annat än suuuper. För de första va de torsdag, veckans värsta dag  så redan där sprack de. de blev inte mycket bättre av en låång historia lektion, där de va meningen att jag skulle få gjort mycket- slutade istället med att jag får göra dubbelt så mycket hemma.( alltid lika kul) Till lunch var de spenat fisk!- jag hatar spenat (fast o andra sidan ska jag vara glad att vi åtminstonde får mat)
spanska! behöver inte säga nått mer om de- alla inblandade vet vad jag menar.
matte 2 gånger är ingen höjdare heller, på sisat lektionen mådde ja så illa att mina dumma lutningen av K och M kunde slänga sig i väggen.
sen skulle jag ta bussen hem för ovanligehtens skull, då kom ja såklart preciiis när den körde därifrån. så de fick bli att marshera hem. När jag gick igenom stan blev jag praktisgt taget överfallen av en folksammänniska som delade ut reflexer. Du kanske skulle vilja ha en reflex så här i vintermörkret.
Jag antar att det är detta som kallas livet.
Jag antar att det är detta som kallas I- landsproblem. ( jag är inte så här klagig hela tiden, för det mesta är jag en possetiv person, mn torstadgar är det faktisgt till och mde svårt att anstränga sig på.)
Som tur är har jag mina vänner som gör torsdagarna roligare! :):)

Saknar du mig än,
eller har du glömmt
bort vem jag var
för länge sen.

jag försöker, jag försöker verkligen,

Everyone it`s a color




pavag1.jpg


Tack för dom här åren!
Vi har haft mycket kul tillsmmans, och upplevt mycket på vägarna. Ibland har jag hatat dig och velat
byta ut dig mot något häftigare, men i slutändan har du ändå alltid varit bäst för mig!
jag har skött dig väl, och behandlat dig med respekt.
Du har tagit mig snabbt fram när jag har haft bråttom, vilket jag ofta har. Du har också hjälpt mig att inte slösa bort alla mina pengar på andra färdsätt. Du har fått följa med mig många gånger när jag har cycklat ut till stranden, både i solsken och regn, och en och annan skogstur har det också blivit.
Nu är du borta, och jag kommer förmodligen aldrig mer se dig:( Hopppas de som tog dig behandlar dg med respekt. Precis som jag har gjort!
Du kommer alltid att förbli min "röda vän"!

/frida


Du kan inte lära en gammal hund sitta- tyvär!

Ush,Ush, varför skarttar alltid jag vid fel tillfällen? När det inte är passande att skratta, då bryter frida ut i ett gapflabb, sen när det verkligen är något roligt, ser jag inte alls det roliga i de.
Något jag måste jobba på antar jag.
Som alla andra måndagar måste jag skynda mig hem, så även denna. ja jag kommer cycklande i illfart(precis som Susanne Jungskog) Då kommer det en liten oskyldig gubbe framför mig, som jag såklart cyklar rakt in i, men han var så snäll och sa att det inte gjorde nått och tyckte de var bra att vi ungdomarär ute och rör på oss. Sånna gybbar vill jag se fler av. :)
imorgon vill jag vara sjuk för vi ska ha öppet hus i skolan, vilket jag görna missar. Men som den duktiga flicka jag är kommer ja befinna mig där mellan 2 och 8!!!! Ingen vet vad man ska göra, inte ens lärarna så de blir en happyning, lite spänning i vardagen helt enkelt.

Tjing tjong kines de va du som fes! (ännu ett frida skämt, så de är inte alls roligt)


Tänk om alla var guldfiskar, då skulle de inte finnas någon ondska för alla har redan glömt varför de är arga..

Får så dåligt samvete, men vet inte vad jag ska göra för att de ska bli bra.

Pekandes på ringmuren utbrast han även "and that was once the Berlin Wall"

Två amerikanska pensionärer står och tittar på utsikten över Visby innerstad, bl.a. ringmuren och ett antal medeltida kyrkor.
Kvinnan: Look, honey. There are so many ruins.
Mannen: Yeah, it's because the city was so heavily bombed during the 2:nd world war.

Visby, medeltidsveckan

/tjuvlyssnat.


En bild säger mer än tusen ord.


Precis så här känner jag mig idag, ja skulle gått till fotot och försökt gjort klart mitt  tema, men det sista jag vill göra just nu är att ställa mig ett mörkt rum och försöka få något perspektiv på mina bilder, min fotolärare får helt enkelt klara sig utan mig idag.(lite pinsamt att jag inte ens kommer ihåg vad han heter:S) jag ska nog bara gå och lägga mig och dra nogt stort över mig och inte vakna för ens till våren, eller om någon kommer och säger. "Frida vi ska åka till Thailand imorgon så upp och hoppa!"- vilket inte kommer inträffa. Ne jag får helt enkelt bara ta mig igenom den här mörka dan på något vänster.....

ibland i mina drömmar får jag se en skymt av dig, men du försvinner lika fort som du kom. Det är i just dom drömmarna som jag inte vill att det ska bli morgon, jag vill förevigt att det ska vara natt så att vi tillsammans kan dansa på en sommaräng, med prästkrgar, och skratta åt finurliga saker som bara du och jag kan säga. När vi inte orkar dansa längre lägger vi oss bara på rygg, och ligger helt stilla och tittar upp i himlens alla nyanser av blått.
 Tänk vad vackra drömmar kan va endå....

Svenskar gillar osvensk mat!

Var och såg Fredrik Lindström igår! Skrattade så tårarna sprutade, kände mig nästan som en gammal tant eftersom jag hade glasögonen på mig, och var tvungen att ta av mig dom för att torka tårarna :). De värsta va att jag nästan kunde känna igen mig i nästan allt som han berättade om hur svenskar är. Svenskar gör allt för att vara så osvensk som möjligt. jag skulle kunna berätta hur mycket som helst, men de är inte så kul nu i efterhand man måste vara där. Han hade verkligen fångat upp allt som vi svenskar gör, när man fick de berättat för sig låter det helt crezy! Men han hade även allvarliga saker med t.ex. som att Sverige toppar alla listor över flest ensamma människor- läskigt!
Nu gör jag de som absolut stod längst ner på min lista över saker jag ska göra- sitta vid datan, de skulle inte ens stått med. Jag borde sätta mig och läsa svenska, eller varför inte engelska, eller så kanske jag känner för att gotta mig i lite historia, och ta reda på vad det var som Marco Polo gjorde, naturkunskapen ligger också och gnager lite sådär i bakhuvudet om öknens ekosystem. ja känner jag inte för det kan ja alltid plocka ut 30 engelska glosor att öva på.......... Antagligen kommer jag bara öppna böckerna och börja tänka på något helt annat, och mer intresant, men ska försöka göra ett gott försök.
Jalla Jalla frida säger jag bara.

Var inte dålig, var bra.

På psykoligin idag skulle vi bskriva oss själva för vår nya lärare. Som allt annat som man får reda på på psykologin så grubblar man på det resten av dagen, så resten av tisdagen ägnade Frida åt att tänka på hur man igentligen  beskriver sig själv.... de finns så många sätt att göra de på. Så väl hemma på mitt rum med en kopp shi tee började jag skriva ner allt som jag kom på hur jag är, de var inte helt rätt eftrsom man kan beskriva sig själv så som man igentligen är, eller så kan man beskriva sig så som man tror att man är, eller så som man skulle vilja vara.............

Jag är en sådan person som studerar allt och alla för försöka att komma fram till varför de beter sig som de gör.
Jag är en sådan person som älskar att vara barnslig- de gör livet värt att leva
jag är en sådan person som gärna dricker te och äter en kanelbulle från haga konditori till.
Jag är en sådan person som inte vill vara en av alla dom..



Man lär sig inget på att blunda för sitt liv,
och låsass att man ler.




                                                                                                            

If I could I will do anything

Så nu ska vi som jag kan bli bättre på att skriva här, Maja tyckte att jag skulle göra de, så jag får göra ett gott försök.:)
Nu har nån liten männsika hackat sig in på min MSN, hoppas det var kul, och att  det gav dig något. Hoppas att du gör nått bättre nästa gång, de finns så mycket annat i livet du kan göra!!!

Nu har ännu ett höstlov pacerat, när jag tänker tillbaka på min vecka kan ja lätt komma fram till att det inte har uträttats något väldigt ansträngande. Var i Göteborg i måndags, vilket var suuuper de tog tyvär en hel dag efter att vila upp sig på, ett tecken på att jag börjar bli gammal och gaggig.  Har fortfarande ont i min tå som jag slog i före höstlovet, skolsköterskan sa så här: -
-Tycker du jag ska tycka synd om dig nu? Jag svarar nej, ja undrar bara om jag har brutit den, vilkt jag säkert hade gjort, eftersom ja fortfarande inte kan ta i den. Vi har en konstig skolsköterska :S
Har också gjort ett stort framsteg på lovet, jag hittade tro de eller ej en grej ska skulle kunna tänka mig att köpa på Emmaus, men gjorde de inte, man kan inte gå för fort fram så bli inte förvånade om jag någon gång kommer med emmaus kasse ;)
I onsdas var de Lars Winnerbäck som gälde- de var en rolig upplevelse specielt när jag tittade runt våran lilla cirkel, de var fler som tittade på oss med konstiga miner, än på Winnerbäck., men  vi hade i alla fall kul:)
På tal om pingviner såg ja ett program om snowboard åkare, en väldigt cool kille susade ner för backen och hoppade över ett tåg. Galet, men de såg coolt ut, något jag aldrig kommer prova, men längtar tills jag får ställa mig på brädan, eller skullle hällre säga kasandes ner för backen.

 
                                  Kvinnans ansikte är helt täckt, de tunna nätet framför ögonen är alldeles
                                 för tätt
  för att man ska kunna få en skymt av ögonen. men trots att hon är utan
                                 ansikte är hennes vrede, hennes skam, hennes känsla av förödmjukelse inte att ta
                                 miste om......

RSS 2.0